Am I depressed?

Nyt luvassa on asiaa mielenterveysongelmista, joten jos asia ei sua innosta tai haluat olla ilkeä, niin skippaa suosiolla tämä postaus. Aion puhua hyvin suoraan ja toivon, että mua ei heitetä maahan sen takia.

Kuten viime viikolla Facebookissa kerroinkin, niin asiat eivät ole menneet ihan putkeen tässä lähiaikoina. Paniikkihäiriöön määrätty lääkeannos ei enää tehonnut ja oireet pahenivat. Uskaltauduin nostamaan annosta psykologin kehotuksesta, mutta eipä siitä tehoa tuntunut olevan. Muutamien viikkojen jossittelun ja asian pitkittämisen jälkeen raahauduin lääkäriin keskustelemaan asiasta. Paniikkihäiriödiagnoosi sai kaverikseen ahdistuneisuushäiriön ja kohtalaisen masennuksen. Etenkin toi jälkimmäinen oli mulle tosi kova kolaus, enkä hetkeen oikeen tiennyt miten suhtautua siihen. Koin itseni ehkä jotenkin aiempaa enemmän vialliseksi ja “virallisesti” mielenterveysongelmaiseksi.

Mä en voi vielä tässä kohtaa sanoa olevani sinut tän asian kanssa, vaikka siitä avoimesti puhunkin. Ehdin tottua ajatukseen elämästä paniikkihäiriön kanssa, mutta sitten pää heittikin lisää kapuloita rattaisiin. Mua nolottaa edelleen todella paljon kun saan paniikkikohtauksen ja sillä hetkellä avun pyytäminen tuntuu aivan mielettömän vaikealta. Mä pelkään kauheesti, että ihmiset pitää mua liian hankalana viettääkseen aikaa mun kanssa. Mä pelkään, että tää vaikuttaa vielä jonain päivänä mun työkykyyn tai antaa sen vaikutelman, että en ole tarpeeksi vahva työelämään. Toivon, ettei asiat kuitenkaan mene niin.

Aion puhua jatkossa huomattavasti enemmän mielenterveyteen liittyvistä asioista täällä blogin puolella ja tiedän, ettei se ole kaikkien juttu. Ymmärrän siis kyllä, jos jutut ei nappaa ja haluat siirtyä toiseen blogiin. Tämä on kuitenkin niin iso osa mun elämää tällä hetkellä ja opettelen elämään tavallaan uuden itseni kanssa. Kirjoittaminen on mulle tärkeä itseilmaisun tapa ja se auttaa mua näkemään asioita uudella tavalla. Toivon myös, että näistä teksteistä on apua jollekin muulle samassa tilanteessa olevalle.

Multa saa vapaasti kysyä aiheesta, mikäli jokin asia mietityttää. Pyrin vastaamaan mahdollisimman rehellisesti, mutta tietenkin sen mukaan mikä tuntuu itselle hyvältä.

The only thing more exhausting than having a mental illness is pretending like you don’t.

I’m going to keep this translation short this time. I’ve talked about having diagnosed with panic disorder. Not so long ago I got a few more things added to that list: anxiety disorder and moderate depression. Especially the last thing was really difficult for me to accept and realize. I’m kind of scared how things will go in the future – will people want to spend time with me or am I too difficult to hang out with? Is this going to affect on my capability to work? I hope not. 

In the future I will talk more about my mental issues. I know that’s not what everyone wants to read about, so I understand if this blog is not for you anymore. But I hope it will help me and others in this situation. If you have any questions for me about this subject, feel free to ask. I will try to answer as honestly as possible but within my own limits. 

Kuva/Photo: Janinarita Photo

 

Advertisements

6 thoughts on “Am I depressed?

  1. Ymmärrän hyvin. Jos on jalka poikki ja tarvitset hoitoa- saat sitä.Jos on mieli poikki ja läheisten / työelämän ymmärtystä.Asia lie toinen. Ei voi muuta kuin tuoda itsr sairastuneen sitä tietoisuutta lähimmille/ työyhteisölle ja myös yhteiskunnalle.

    Like

  2. Tytti, sä olet upea nuori nainen, eikä sun tarvii hävetä yhtään mitään. Kiitos rehellisyydestäsi ja isosti tsemppiä tulevaan. Oot hyvä just noin! ❤

    Like

  3. Tytti, et ole pätkän vertaa hankala etkä sellainen ihminen, jonka kanssa ei halua olla tekemisissä! Olet ihan älyttömän rohkea, reipas ja taitava työssäsi. Oot aivan ihana tapaus! Susta voi moni ottaa oppia ja niin teen itsekin. ❤

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s